ما را دنبال کنید

جستجوگر

آمارگیر

  • :: آمار مطالب
  • کل مطالب : 41
  • کل نظرات : 7
  • :: آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • :: آمار بازديد
  • بازديد امروز : 35
  • بازديد ديروز : 2
  • بازديد کننده امروز : 32
  • بازديد کننده ديروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل ديروز: 0
  • بازديد هفته : 39
  • بازديد ماه : 37
  • بازديد سال : 328
  • بازديد کلي : 8,541
  • :: اطلاعات شما
  • آي پي : 18.219.86.155
  • مرورگر : Safari 5.1
  • سيستم عامل :

درباره ی ما

دبیرستان فرزانگان حضرت زینب(س)

شاخه های علم شیمی برای دوستداران این علم زندگی


۱- شیمی معدنی: بررسی و مطالعه روی موادی که خود یا ترکیبات آنها به طور مستقیم از معدن به دست می آیند. مثل: آهن و سولفوریک اسید.


2-شیمی آلی: در گذشته اعتقاد بر این بود که که برخی از مواد مانند گوشت، چربی و... را فقط موجودات زنده می توانند بسازند و به هیچ وجه امکان ندارد آنها را در آزمایشگاه ها ساخت. به این مواد، مواد آلی می گفتند. در حدود دویست سال پیش، دانشمندان موفق شدند اوره را یکی از مواد آلی موجود در ادرار است را در آزمایشگاه تهیه کنند. پس از آن شیمی آلی به سرعت پیشرفت کرد. دانشمندان پس از مطالعه بر روی مواد متعدد تشکیل دهنده گوشت، چربی و سایر مواد آلی متوجه شدند که در همگی آن ها ماده ای به نام کربن وجود دارد. اتم های کربن دارای ویژگی های جالبی هستند. این ویژگی ها باعث زیاد شدن تعداد مواد آلی شده است. به طوری که در حال حاضر پیش از 22 میلیون ماده آلی وجود دارد. در حالی که تعداد مواد معدنی کمتر از یک میلیون می باشد.

از آنجایی که در تمامی مواد آلی، اتم کربن وجود دارد، می گوییم:شیمی آلی، شیمی مواد کربن دار و مطالعه بر روی خواص مختلف این مواد است.


3- شیمی تجزیه: اندازه گیری مواد مختلف، مثلا اندازه گیری مقدار کربن در فولاد یا نمک در خون.

 

4- شیمی فیزیک: مطالعه و بررسی پدیده های مشترک بین شیمی و فیزیک. مثلا مطالعه بر روی سرعت پخش دو گاز در یکدیگر.

 

5-بیوشیمی: مطالعه بر روی آن دسته از مواد آلی که در بدن موجود زنده وجود دارد. به طور مثال: مولکول DNA

 

6- پتروشیمی و نفت: مطالعه بر روی نفت و گاز و موادی که می توان از آن جدا کرد یا ساخت، مثلا جداکردن قیر از نفت خام. در واقع این شاخه کاربرد تمامی شاخه های دیگر شیمی در صنایع نفت و پتروشیمی است.

 

7- شیمی آلی فلزی: همان طور که از نام آن پیداست حد واسطی بین شیمی آلی و شیمی معدنی است. در واقع در این شاخه از علم، مولمول هایی بررسی می شوند که در آن ها اتم یک فلز مانند سرب مستقیما به کربن متصل شده باشد، مانند بنزین سرب دار.

 

8- الکتروشیمی: هر جایی که یک واکنش شیمیایی با جریان الکتریسیته سروکار داشته باشد، آنجا قلمرو الکتروشیمی است، مثلا باتری اتومبیل. الکتروشیمی همچنین در خالص سازی مواد، استخراج برخی فلزات از سنگ معدن و اندازه گیری غلظت محلول ها نیز کاربرد دارد.

 

9-متالورژی: در این شاخه از علم بر روی فلزات و مخلوط های آنها مطالعه می شود. به دلیل گسترده بودن فلزات و این که از مخلوط شدن آنها تعداد بسیار بسیار زیادی حالت متفاوت به وجود می‌ آید و نیز جنبه مهندسی آن، این شاخه از شیمی جدا شد.

 

10- شیمی پلیمر: مطالعه و تحقیق بر روی پلیمرها

پلیمر در واقع مولکول بزرگی است که از به هم چسبیدن مولکول های کوچکتر به وجود آمده است.پلیمرها دارای خواص جالب و مفیدی هستند و می توان پلیمرهایی با خواص دلخواه ساخت. تمامی اجسام غیر فلزی که کش می آیند، پلیمر هستند. مانند: آدامس، پنیر پیتزا، لاستیک. ولی تمامی پلیمرها کش نمی ایند.

۱۱.نانو شیمی

برای شروع بهتر است تعریفی عام از علم فناوری نانو داشته باشیم. این فناوری پدیده هزاره سوم می باشد و ورود به این عرصه اجتناب ناپذیر است. در واقع این زمینه را نمی توان به عنوان رشته جدیدی معرفی کرد بلکه رویکردی جدید به کلیه علوم و فنون موجود در مقیاس نانو است. اگر از دیدگاه شیمی و مهندسی شیمی به فناوری نانو نگریسته شود، می توان گفت رشته نانو شیمی تقریباً در تمامی علوم و فنون به کار می رود. به عبارت دیگر در زمینه های مختلفی از جمله سوخت، پلیمر، رنگ، ساخت و ساز، پوشاک، دارو، غذا و به طور کلی هر آنچه که به شیمی و مهندسی شیمی مر بوط می شود، می توان از مزایای این فناوری بهره جست.


 ۱۲.رشته شیمی گرایش محض :
 
در رشته شیمی با گرایش شیمی محض در یک دوره ۳ ساله مشترک با گرایش شیمی کاربردی اصول اولیه شیمی مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از دروس تخصصی در زمینه مربوطه ارائه می گردد که این دروس بیشتر جنبه ی تئوری دارند.پس کارشناسان شیمی محض بیشتر از معلومات نظری برخوردارند تا توانایی های آزمایشگاهی، به همین دلیل نیز حوزه فعالیت آتی آنها بیشتر در مراکز تدریس است.وامکان ادامه ی تحصیل برای آنها بیشتر است در این رشته امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز می باشد فارغ التحصیلان می توانند به دو صورت، کار کنند یا تئوری یا عملی؛ که معمولاً فارغ التحصیلان در تئوری جذب آموزش و پرورش می شوند و در عملی هم جذب صنعت می شوند به عنوان مثال صنایع دارویی که دانشجو باید اطلاعات تئوری بالایی در سنتز شیمی را داشته باشد.
دانشجویان رشته شیمی مجاز به گذراندن ۸ نیم سال تحصیلی می باشند که بعد از آن به اخذ مدرک کارشناسی نایل می شوند. این دروس در غالب دروس عمومی، اختصاصی و پایه است.

۱۳.رشته شیمی گرایش کاربردی

دانشجویان این رشته از نگاه صنعتی و کاربردی به شیمی نگاه کرده و وظیفه انتقال یافته های جدید در عرضه شیمی به صنعت و تکنولوژی را به عهده دارند و در طراحی واحدهای مختلف و پی ریزی منابع بسیار عظیم معدنی و گاز و نفت نقش دارد. ما احتیاج به دانش آموختگانی داریم که بتوانیم از این منابع بزرگ علمی در جهت رفاه و امنیت کشور استفاده کنیم. کسانی که در این رشته فعالیت می کنند باید از نظر ریاضیات، فیزیک و شیمی اطلاعات بالایی داشته باشند. شیمی کاربردی حد فاصل بین شیمی محض و رشته های مهندسی شیمی است که فارغ التحصیلان می توانند در صنایع مختلف شیمیایی مانند چرم، رنگ، پلیمر و صنایع داروسازی مشغول به کار شوند و طبیعی است هرچه کشوری، پیشرفته تر باشد نیاز به این دانشجویان و فارغ التحصیلان بیشتر است.

۱۴.رشته دبیری شیمی  

برای تامین نیاز آموزش و پرورش به کارشناسان شیمی که وظیفه ی تدریس شیمی را در دبیرستان عهده دار شوند این رشته پایه گزاری شده. در این رشته دانشجو همان واحد هایی که برای شیمی محض ارائه می شود به همراه دروس تربیتی ویژه آموزش و پرورش را پشت سر خواهد گذاشت. امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری با موافقت آموزش پرورش و کسب شرایط علمی میسر می باشد. دستگاههایی مانند وزارت آموزش و پرورش، صنایع سنگین، علوم و تحقیقات و فن آوری و نفت، صنایع و معادن از جمله بخشهایی هستند که قادر به جذب فارغ التحصیلان رشته شیمی هستند. به دلیل گستردگی این رشته نسبت به سایر رشته ها، استخدام ادواری آن بیشتر است، چون بیشتر با سایر صنایع در ارتباط است.

شیمی از جمله معدود رشته‌هایی است که فارغ‌التحصیل آن می‌تواند همیشه مشغول به کار باشد. چون هر کارخانه‌ای که دایر شود، در بخش کنترل کیفیت کالاهای ساخته شده نیاز به یک شیمی‌دان دارد. در تمام صنایع نیز احتیاج به فارغ‌التحصیلان شیمی داریم تا مواد اولیه را با توجه به استانداردهای جهانی بررسی کرده و رد یا قبول کنند. در مقطع لیسانس شیمی دارای دو گرایش محض و کاربردی است. فارغ‌التحصیل شیمی محض در شروع یک فعالیت صنعتی نقش دارد چرا که او راهکارهای تئوریک ساخت یک ماده را ارائه می‌دهد و سپس یک فارغ‌التحصیل شیمی کاربردی و یا مهندس شیمی طراحی نیمه صنعتی ماده مورد نظر را ارائه می‌دهد.


منبع:

www.sampadia.com

صفحات جانبی سایت

نظرسنجی

با افزایش کدام مطالب در سایت موافق هستید؟